paljon ihmisiä halaamassa toisiaan
24.10.2019 / Lyhyet

Mitä Jeesus sanoisi perheestä?

Julkaistu Kategoriat LyhyetAvainsanat ,
Jaa:

Jeesus sanoisi: Nyt riittää se erilaisten perheiden arvostelu!

Sinun perheesi on oikeanlainen, älä huoli. Niin on myös sen toisen perhe. Vertailu ja arvostelu ei ole tärkeää – sen sijaan rakkaus on.

Toivon, että sinulla on perhe, oli se sitten läheisten sukulaisten muodostama ryhmä tai se ihminen, jolle soitat ensimmäisenä, kun tarvitset apua tai kun sinulla on iloisia uutisia tai ne ihmiset, joiden lähellä sinun on kaikista paras olla, joiden kanssa saat itkeä ja nauraa. Toivon, että sinulla on turvallinen olo perheessäsi, oli se sitten millainen tahansa. Myös minä olen sinun perhettäsi ja rakastan sinua yli kaiken. Et koskaan ole yksin.

Tai ehkä Jeesus vain rutistaisi kovasti ja kuiskaisi: ”Sinä olet minun.”

Anni Nikkanen, varhaiskasvatuksen ohjaaja, Helsinki

Jeesus sanoisi: Me kuulumme samaan perheeseen

Sain kutsun perhejuhlaan. Istun hämmentyneenä pöydän ääressä, sillä ympärilläni on hyvin monenlaisia ihmisiä. Hän astuu sisään, ei ole epäilystäkään kuka on perheen pää. Joku katsoo häntä ihmetellen ja sanoo: ”En vielä tunne sinua”. Hän vastaa hymyillen: ”Ei haittaa, minä tunnen sinut. Me kuulumme samaan perheeseen.” Sitten hän katsoo minuun lempeillä silmillään. Ymmärrän, että myös minä olen tuon lupauksen lapsi.

Jarmo Karjalainen, johtava pappi, Aurinkorannan seurakunta

Jeesus tietää, että kaikkein lähimmät ihmiset eivät aina ole sukua keskenään

Vainajasta ei tiedetä kovin paljon. Perhettä ei ole. On vaikea sanoa yhtään mitään. Yllättäen paikalle ilmestyy viisi miestä nahkarotseissaan. Kaverit.

Jeesus tietää, että kaikkein lähimmät ihmiset eivät aina ole sukua keskenään.

Ei ole olemassa perheettömiä. On vain vapaita aikuisia. Ja lapset tarvitsevat vapaita aikuisia ympärilleen. Perheaterialla pöytään istuu täti, setä tai kummi. Ja naapurin mummo.

Elina Jokipaltio, Korson seurakunnan vs diakoniapappi

Kati Jansa
Kati Jansa

Kyselyn kokosi Kati Jansa, hiippakuntasihteeri, Kuopio