7.2.2019 / Lyhyet

Mitä Jeesus sanoisi maaseudusta?

Julkaistu Kategoriat LyhyetAvainsanat , ,
Jaa:

Viljele ja varjele, mutta älä kuihduta!

Mitä Jeesus sanoisi maaseudusta?
Suomen maaseudun historia on kehityksen historiaa. Oppimistulokset kouluissa ovat olleet yhtä hyviä asuinpaikasta riippumatta. Maaseudulta on koulutettu suuret ikäluokat kaupunkien työvoimatarpeeseen. Kun tämä reservi on ehtymässä, maaseutu koetaan taakaksi.  Maaseudun luonnonvarojen kestävä käyttö on kansallisen hyvinvoinnin kannalta merkittävää.

Tytti Määttä, Kuhmon kaupunginjohtaja

Viljelkää, varjelkaa ja rakastakaa

Mitä Jeesus sanoisi maaseudusta?
Luin taannoin Hesarista, että kaupunki kuluttaa luonnonvaroja ja saastuttaa enemmän  kuin maaseutu. Kaupunki on kaupankäynnin ja kuluttamisen keskittymä. Maalla ostoksille lähdetään, kun siihen on tarve. Maalla eläminen hillitsee kulutusta. Maalla naapurit tunnetaan ja kyläyhteisö kannattelee ja pitää huolta. Yhteys Jumalan luomaan on päivittäistä.  Jumala loi ihmisen luonnon keskelle maaseudulle.
Jeesus sanoo: viljelkää, varjelkaa ja rakastakaa.

Jari Kemppainen, Pälkäneen maaseutupappi

Maaseutu on jees! Se on  energiaa, tilaa asua ja olla, maaseudulla luonto on 24/7 ja järvetkin ihan rannassa. Maaseudulla henki kulkee!

Mitä Jeesus sanoisi maaseudusta?
Maaseutu puskee hyvän elämän raaka-aineita, vaikka et heti aamusta nousisikaan ylös. Ruokaa, puuta, lämpöä, elämyksiä ja inspiraatioita. Syöminen, lihankaan, tai puun kaataminen eivät ole syntiä!

Jeesus kaataisi taajamamerkit. Kadotetun luontoyhteyden symboleina.

Vesa Kallio on MTK:n toiminnanjohtaja, Mikkeli

 

Kati Jansa

Kyselyn kokosi vs seurakuntapastori Kati Jansa