31.1.2019 / Lyhyet

Tosi toiveita: Minä toivon kirkolta

Julkaistu Kategoriat LyhyetAvainsanat , ,
Jaa:

Minä toivon, että kirkko vaalii perintöään ja tukee minua yrityksissäni ymmärtää sitä.
Haluan kuulla Kristus-keskeistä julistusta, joka ravistelee ja rohkaisee minua. Haluan yhtyä rukoukseen, jonka luotetaan vaikuttavan arkeeni. Haluan polvistua ehtoolliselle varmana siitä, että leipä ja viini ovat Kristuksen ruumis ja veri.

Minä toivon, että kirkko edustaa vastakulttuuria maailmassa, jossa hallitsevat raha ja valta.
Tarvitsen esimerkkiä, miten toimia terveemmän tärkeysjärjestyksen mukaisesti. Kirkon on näytettävä minulle, kuinka kulkea ristin tietä, jolla kärsivät ja muita palvelevat asetetaan etusijalla.

Minä toivon, että kirkko toteuttaa lähetystehtäväänsä etsimällä ja kutsumalla jokaista, joka on jäänyt ulkopuolelle.
On kyse sitten urkukonsertista tai ylistysmusiikki-illasta, rippileiristä tai hiljaisuuden retriitistä, pyhäkoulusta tai diakonin vastaanotosta, hävikkiruokalounaasta tai mielenosoituksesta, kynnyksen astua sisään on oltava matala.
Tarvitsen kirkon ohjausta, jotten vahingossakaan sulje ovea kenenkään edestä.

Minä rukoilen, että Jumala ohjaa kirkkoaan toteuttamaan Hänen tahtonsa, ei minun toiveitani.

 

Vilma Saarinen on TK  ja NAVI:n (Nuorten aikuisten vaikuttamisryhmä kirkossa) puheenjohtaja.

www.naviryhma.fi