Kuumailmapalloja taivaalla
24.5.2019 / Lyhyet

Mitä Jeesus sanoisi maan ja taivaan rajalla?

Julkaistu Kategoriat Lyhyet
Jaa:

Jeesus katsoo taakseen, toinen jalka maassa, toinen ilmassa. Mitä Jeesus sanoisi maan ja taivaan rajalla?

Jeesus sanoisi, ettei rajaa ole

”Konditionaalin voi tiputtaa pois kysymyksestä, sillä tänäänkin Jeesus vie maan ja taivaan rajalle. Ei höpise turhia eikä tarpeettomia vaan osoittaa aavalle merelle. Taivas ja maanpiiri yhtyvät horisontissa niin, että ei voi sanoa, mistä taivas alkaa ja missä meri päättyy. Rajaa ei ole. Taivas ja maa ovat yhtä.”

Pastori Kaisa Kariranta, turistipappi, Benalmadena

Jeesus kysyisi: Olethan kohdannut minut?

”Jeesus antoi meille tärkeimmän käskyn, rakkauden kaksoiskäskyn. Hän opetti rakastamaan Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistään niin kuin itseämme. Jeesus haluaa, että kohtaamme lähimmäisiämme. Hän vertasi myös itseään lähimmäiseen ja haluaa, että kohtaamme Hänet jokaisessa lähimmäisessä. Maan ja taivaan rajalla Jeesus kysyykin meiltä: Olethan kohdannut minut?”

Seurakuntamestari Tuomo Korhonen, Kuopio

Jeesus puhuisi kaltereiden taakse maailmassa erotetuille

”Jeesus oli juuri vieraillut vankilassa, oli puhunut kirkossa ja käynyt vankiselleissä. Jeesus itki ilosta kertoessaan, miten vangit vastasivat hänen kutsuunsa ja hän sai armahtaa heidät!

Jeesus ihmetteli, missä loput väärintekijät olivat. Hän tiesi, että vain hänen sovituksensa kautta syntinen saa vapautuksen: ”Uskokaa minuun niin te pelastutte”.

Vankiladiakoni Tuula Karjalainen, Pelson vankila

 

Kati Jansa

Kyselyn kokosi Kati Jansa, vs seurakuntapastori