27.9.2018 / Yleinen

Mitä Jeesus sanoisi diakoniasta?

Julkaistu Kategoriat YleinenAvainsanat
Jaa:

    Diakoniatyöntekijä Liisa Rintakallio, Ilmajoki:

Jeesus sanoisi diakoniatyöntekijöille, että levähtäkää hetki, että jaksatte tehdä työtä. Olkaa rohkeita, nähkää jokaisessa ihmisessä hyvä.

Jeesus ajattelisi meidän olevan ihan oikeilla jäljillä. Olemme heidän kanssaan, joita kukaan muu ei halua nähdä.

Jos kadunmies sanoo lehdessä ihmisroska-juttuun liittyen, että ”seurakunta sentään vielä auttaa”, luulen että Jeesuskin on aika mielissään. Hän sanoisi, että oikeiden ihmisten parissa ollaan ja luodaan toivoa ihmisille.

 

    Lehtori (Diak), pastori Kai Henttonen, Helsinki:

Jeesus sanoisi: ”Sisaret ja veljet, menkää syysmetsään.”

”Hengittäkää syvään sen tuoksuja, kuunnelkaa hiljaisuutta, katselkaa värejä, kerätkää sieniä ja muistakaa ihmetellä muuttolintuja. Lintujen aurat herättävät meissä kaipuun jonnekin ja kaipuu on lähellä uskoa ja rakkautta. Muistakaa ottaa mukaan ne, joiden kanssa teette töitä ja ne Isäni ja teidän Isänne lapset, joita jotkut teistä kutsuvat hieman huvittavasti asiakkaiksi. Isäni antaa teille kaikille ajan ja ilon myös metsää varten. Menkää siis!”

 

  Itä-Suomen AVI:n ylijohtaja Sirkka Jakonen, Mikkeli

Jeesus kysyisi: Miten otatte kaikki mukaan?

”Eloa on paljon, mutta työntekijöitä vähän.” Jeesus sanoittaisi sen, mitä teki Jerusalemin temppelissä pöytien kanssa: karsikaa turhat rönsyt ja keskittykää olennaiseen! Tehkää mitä muut eivät tee!

Meillä jää liian paljon ihmisiä syrjään, eriarvoisuus kasvaa ja jakolinjat syvenevät. Kenenkään ihmisen ei pidä kohdata sellaista kohtelua, missä häntä verrataan ihmisroskaan.

 

     Kyselyn kokosi Kati Jansa, vs seurakuntapastori.