13.7.2016 / Yleinen

Kirkon asialistalla työttömät, vammaiset, virret, viini ja jazz

Julkaistu Kategoriat Yleinen
Jaa:

Kirkon panos Porin SuomiAreenan keskusteluissa oli värikäs. Tiukan asiakeskustelun kärkiteemat olivat työttömien ja vammaisten asema yhteiskunnassa sekä asuinpaikan ja varallisuuden vaikutus hoivan saamiseen. Yhä suurempi vaara on se, että varallisuus vaikuttaa tarjottaviin hoivapalveluihin ja sitä kautta lyö leiman ihmisarvoon.

Samalla tavoin työttömien saamat leimat vaikuttavat ihmisten mieleen ja hyvinvointiin.

Uuden avauksen tarjosi Keski-Porin kirkossa järjestetty Erilainenmingle, siis kokkarit eli kutsuvierastilaisuus, jossa tarjottiin ylijäämäruokaa. Tilaisuuden järjestivät porilaiset työttömät ja mielenterveyskuntoutujat yhdessä arkkipiispa Kari Mäkisen kanssa. Arkkipiispa totesi, että tilaisuudessa kukaan ”ei edusta sidosryhmäänsä vaan omaa itseään.”

Kirkko listalle niin virsi- ja viini-iltaa Raatihuoneen juhlasalissa kuin myös mahdollisuuden hengähtää ja hiljentyä Keski-Porin kirkossa jazz-muusikko Jukka Perkon ja hänen Avara-kokoonpanonsa seurassa.

SuomiAreenan monien yhteiskunnallisten keskustelujen joukossa kirkon profiili tuli vahvasti esiin yhteiskunnassa syrjään jäävien asian esillä pitäjänä.