20.12.2018 /

Mikä maksaa seurakunnassa?

Kari Latvus
Jaa:

Maaseudulla ja myös kaupungeissa yhdistetään seurakuntia kovalla kyydillä. Suuri on kaunista – ja varsinkin se on helppoa hallinnoida ja johtaa. Lomatkin pyörivät. Yleensä seurakuntalaiset ovat kuitenkin varautuneempia yhdistämisiin ja kokevat menettävänsä jotakin olennaista. Yleensä seurakuntalaisten kanta muuttuu yhdistymisiin myöntyviksi silloin, kun kerrotaan, että rahat ovat loppuneet.

Mutta mikä seurakunnissa maksaa? Ja voisiko olla olemassa myös vaihtoehto: kevyt-seurakunta. Sen talous on sen kokoinen kuin yhteisön ihmisten kantokyky on.
Olisiko kevyt-seurakunnasta iloa ja hyötyä? Mitä se merkitsisi toiminnalle? Olisiko yhtään tai vain pari palkattua työntekijää? Millaiseksi muodostuisi seurakuntalaisten merkitys?

Millaisen talous- ja toimintamallin sinä tai idearyhmäsi haluaisi toteuttaa? Lähetä lyhyt, maksimissaan noin 1500 merkin mittainen ehdotuksesi Maan suola -lehteen.

Parhaista ideoista ja keskustelusta tehdään kooste, joka julkaistaan lehden 1/2019 numerossa. Viestit osoitteeseen: kari.latvus@evl.fi

Voit myös kirjoittaa Maan suola -lehden ”keskustelua” osastossa tästä teemasta.

https://maansuola.evlutkirkko.fi/keskustele/