Helatorstai on kuin korona

Jumala on poissa. Joskus jotkut myös luulivat, että Jumala on kuollut, mutta tuo ajatus ei osoittautunut kovin kuolemattomaksi.

Mutta Jumalan poissaolon tunnistaa useampi ja siksi
Helatorstaina on Alko kiinni ja Prisma auki. Helatorstaihin kiteytyvät korona-pandemian
monet havainnot.

Kirkolliskokousvaalit: Melkein uutinen vai epäuutinen

Kirkossa valittiin edustajat kirkon parlamentiksi kutsuttuun kirkolliskokoukseen. Se melkein ylitti uutiskynnyksen, kun Kotimaa24 ja Kirkko ja kaupunki uutisoivat asian muuta Helsingin sanomat ja Yle vaikenivat asiasta.
Somessa kirkon kuplassa puhetta riitti.
Miksi uutiskynnys ei ylittynyt?

Kirkolliskokouksen vaalitapaa on muutettava

Keskeisintä on luoda vaalijärjestelmä, joka avoimesti ja tehokkaasti tuo ilmi jäsenten mielipiteen. Samalla, jos kirkolliskokousvaaleissa äänioikeus olisi kaikilla (yli 16-vuotiailla) jäsenillä, olisi medioillakin kiinnostusta kertoa vaaleista laajemmin.

Paperittomat töihin

Antti Rinne (SDP) yllätti ennen vaaleja muut puheenjohtajat ehdottamalla, että paperittomat tulee panna töihin.
”Töihin ja äkkiä. Kielikoulutus ja töihin”, kuului ehdotus.
Ehdotus synnytti hämmästyksen ja porinan, sillä tunnetusti paperittomat eivät saatehdä töitä.
Mistä on kysymys ja voisiko ongelmaan löytyäkin ratkaisu?

Irtisanomisten kriisi

Microsoftin julkistaman jätti-irtisanomisen jälkeen etsin tietoja eri puolilta kirkon toiminnasta vastaavissa yhteyksissä. Vuosien aikana eri tahoilla seurakunnissa ja järjestöissä on tehty paljon ansiokasta työtä erilaisten yt-prosessien aikana. Erityisesti paperiteollisuuden rajujen alasajojen yhteydessä seurakuntien työntekijöiden läsnäolo tehtaiden porteilla ja saleissa on ollut tärkeä apu monelle. Tiukoissa tilanteissa on noussut suureen arvoon aiemmin tapahtuneet työpaikkavisiitit ja kasvojen tuleminen tutuksi. Luottamuksen syntyminen vie aikaa ja syntyy yleensä vasta arjessa.

Maataloustuen siunauksellisuus

Kirkko otti maaliskuussa kahden piispan ja yhden kirkkoherran voimin kantaa maatalouteen. Julkilausumassa annettiin tukea ahdingossa oleville viljelijöille, joilla todettiin olevan kristillisen etiikan mukaan erityiseen tukeen oikeuttava tehtävä luomakunnan puutarhureina ja ruokamme tuottajina.